APL 2019

Moto renginių kalendorius
Vartotojo avataras
rusnietis
Pranešimai: 615
Užsiregistravo: 2015-11-02 22:56
Karma: 535

APL 2019

Standartinė rusnietis » 2019-01-29 12:27

Enduro kelionė APL aplink Lietuvą yra tai, ką norėtų patirti kiekvienas Lietuvos Enduristas. Purvas. Dulkės. Ištvermė. Jėga. Ir du tūkstančiai kilometrų mūsų šalies bekeles. APL'as - tai daugiau, nei iššūkis, daugiau, nei pergalė, ir tikrai daugiau, nei pažintinė kelionė, į kurią leistis gali tik patyrę enduristai.


Vartotojo avataras
Andrius EK
Pranešimai: 26
Užsiregistravo: 2017-07-18 13:25
Karma: 44

APL 2019

Standartinė Andrius EK » 2019-05-14 11:31

Sveiki, informuoju, kad APL 2019 registracija prasidėjo http://www.enduroclub.lt/apl2019.html
Iki pasimatymo!
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Andrius EK 2019-05-16 10:13, redaguota 3 kartus.
2006-2007 Honda XL 600
2007-2014 Honda XRV 750 Africa Twin
2014-2021 KTM SXC 625
Nuo 2016 KTM Adventure 1190
Nuo 2020 KTM 500 EXC-F
Vartotojo avataras
Tinkladraskis
Site Admin
Pranešimai: 2606
Užsiregistravo: 2015-10-21 20:21
Karma: 1151

APL 2019

Standartinė Tinkladraskis » 2019-05-14 14:40

Pakopijuosiu tekstą ir čia :)

APL 2019. Legenda esi Tu
Purvas. Ištvermė. Draugai. 2000 km važiuojant palei pat Lietuvos Respublikos sieną.
Birželio 29 - liepos 5 dienomis.


Jau netrukus. Šią savaitę startuos registracija į legendinę kelionę aplink Lietuvą APL ir apie registracijos pradžią bus pranešta papildomai šiame forume ir tinklapyje. Jau antrąjį dešimtmetį vykstanti kelionė enduro motociklais kuo arčiau Lietuvos valstybinės sienos kasmet sulaukia virš 100 dalyvių, vyksta 7 dienas, susuka apie 2000 kilometrų, pamini Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną bei suteikia daugybę įspūdžių ir atsiminimų.

Tavo motociklą mėtys smėlyje, Tu mirksi vandenyje ir klimpsi purve, stumsiesi į priekį provėžų išakėtais pasienio keliais, kvėpuosi dulkėmis žvyrkeliuose, mėginsi atgauti kvapą ūksmingose giriose... Kad tik pravažiuotumei kuo arčiau valstybinės sienos. Ir žinai ką? Taip, žinai. Tu vis tiek šypsosiesi!

Jau šešioliktą kartą vyksianti kelionė APL yra legendinė. Tačiau kad ir kiek istorijų apie ją skamba, svarbu atkreipti dėmesį į kelis akcentus. Visų pirma, APL - ne varžybos, APL - geriausios enduro motociklininkų atostogos Lietuvoje. Vadinasi, čia niekas su niekuo nelenktyniauja – nėra varžovų, nėra laiko limito ir teisėjų. Svarbiausias čia Tu ir Tavo išgyvenimai.

Antra, šios kelionės atmosferą kuria būriai laimingų komandų, kartu keliaujančių aplink Lietuvą - išriedančių rytais, susitinkančių pakeliui ir besišnekučiuojančių prie laužo vakarais. Tad APL legenda esi Tu ir Tavo bendraminčiai, degantys ta pačia aistra motociklams, Lietuvai ir nuotykiams. Kviečiame keliauti ir kurti istoriją drauge!

Trečia, APL išgyvena virsmą - čia susirenka nauja motociklininkų karta, tad galima teigti, kad ši kelionė yra puiki enduristų kalvė – važiuodamas aplink savo šalį klysti ir mokaisi, gauni puokštę nuotykių bei išbandai ar lavini savo ištvermę. Tad jeigu tau tai bus pirmasis APL ant pirmojo enduro motociklo – nesibaimink, bet pradėk ruoštis! Birželio 15 d. APL naujokų mokykla. Apie ją daugiau informacijos forume netrukus, bet datą jau rezervuok!

Detali informacija

Kada? APL 2019 vyks birželio 29 - liepos 5 dienomis.

Kaip? Važiuosime prieš laikrodžio rodyklę.

Kiek km? Kiekvieną dieną nuvažiuosime vidutiniškai apie 300 km. Iš viso per kelionę - 2000 km.

Kiek pinigų? 200 Eur vairuotojui, 150 Eur keleiviui.

Kur? Birželio 29 d. renkamės „Yamatecha“ salone, Perkūnkiemo g. 4, Vilniuje. Startas ir finišas - prie Medininkų pilies.

Nakvynė. Kaimo turizmo sodyba Vėlūnų kaime Ignalinos rajone; sodyba „Pas Vaidotą“ Biržų rajone; kempingas „Olandų kepurė" Karklėje, sodyba „Pakalnės vingis“ Rusnėje, kempingas „Pušelė“ Vištytyje ir Zervynos prie Ūlos upės. Nors nakvosime palapinėse, kai kuriose stovyklavietėse bus galimybė įsikurti ir nameliuose.

Maitinimas. Dienos metu maitinsimės savarankiškai, o vakarienes ir pusryčius mums paruoš stovyklaviečių šeimininkai.

Motociklai. Tradiciniam APL tinka adventure/ dual-purpose/ soft/ hard enduro tipo motociklai. Padangos privalo būti pritaikytos bekelei (motokroso, enduro varžyboms). Pažintinį APL galima važiuoti visų tipų motociklais. Visi motociklai privalo būti techniškai tvarkingi, priregistruoti, su galiojančia technine apžiūra ir draudimu (veidrodėliai būtini).

Komandos. Visi važiuojantys bus suskirstyti į grupes po 4‐6 žmones. Kiekvienas dalyvis registracijos anketoje atsakys į kokias pareigas jis norėtų/galėtų pretenduoti: „gydytojas“ (privalo mokėti sutvarstyti žaizdą, pagelbėti nukentėjusiajam), „mechanikas“ (suprantantis motociklo konstrukciją ir galintis pataisyti gedimą) ar „vedlys” (vedantis komandą pagal maršrutą, diktuojantis tempą, koordinuojantis komandos važiavimą ir spendžiantis visus kelionės metu iškylančius komandos klausimus). Jei susibūrėte į komandą savarankiškai dar prieš kelionę, prašome informuoti organizatorius.

Registracija.
Dalyvių registracija vyks 2019 m. gegužės 16 - birželio 7 dienomis. Apie registracijos pradžą informuosime papildomai. Dalyvių skaičius yra ribotas iki 100 motociklų.

Registracijai būtini „popieriai“. Pasas arba ID; ; motociklo registracijos liudijimas.

Kelionėje būtinai turėkite vairuotojo pažymėjimas su A kategorija, privalomąjį civylinės atsakomybės motociklo draudimą; motociklo techninės apžiūros rezultatų kortelę (taip, ji taip vadinasi :)).

Renkiesi Tu – Tradicinis arba Pažintinis APL

Tradicinis
Tai – jau įprastas APL patyrusiems enduristams: keliaujame pagal pateiktą maršrutą kuo arčiau Lietuvos Respublikos sienos.
Startinis mokestis - 200 Eur.
Įskaičiuojama:
1. Registracija;
2. Nakvynių vietų/stovyklaviečių mokestis (palapinė + žmogus);
3. Pusryčiai ir vakarienė visose stovyklavietėse;
4. Leidimas iš Lietuvos valstybinės sienos apsaugos tarnybos patekti į pasienio zoną;
5. Trac'kas į GPS imtuvus su rekomenduojamu maršrutu maksimaliai priartėjant prie Lietuvos valstybinės sienos;
6. Oficiali APL 2019 renginio atributika (marškinėliai, lipdukai ir jeigu apvažiuosite - diplomai);
7. Asmeninių daiktų (palapinės, miegmaišiai, atsarginės dalys) vežimas mikroautobusu. Dalyviui - 1 vnt. ( iki 15 kg.).
Už papildomą mokestį registracijos metu bus galima užsakyti marškinėlius ant šarvų – jersey. Detalesnė informacija bus pateikta forume.

Pažintinis
Šis keliavimo būdas - tai improvizacija. Kiekviena komanda nusprendžia kokius organizatorių atrinktus objektus aplankyti ir kokiais keliais ar keliukais riedėti. Pažintinio APL misija - supažindinti dalyvius su vis kitokia, kuklaus, bet nepaprasto grožio Lietuva: lankomi įvairūs gamtos, architektūros, kultūros paveldo objektai kuo arčiau Lietuvos Respublikos sienos.
Startinis mokestis - 200 Eur, keleiviui (‐ei) - 150 Eur.
Įskaičiuojama:
1. Registracija;
2. Nakvynių vietų/stovyklaviečių mokestis (palapinė + žmogus);
3. Pusryčiai ir vakarienė visose stovyklavietėse;
4. Leidimas iš Lietuvos valstybinės sienos apsaugos tarnybos patekti į pasienio zoną;
5. Lankytinų objektų aprašymas (knygutė ir failas į GPS) su rekomenduojamais aplankyti objektais labai nenutolstant nuo Lietuvos valstybinės sienos;
6. Oficiali APL 2019 renginio atributika (marškinėliai, lipdukai, jeigu apvažiuosite ‐ diplomai);
7. Asmeninių daiktų (palapinės, miegmaišiai, atsarginės dalys) vežimas mikroautobusu. Dalyviui - 1 vnt. (iki 15 kg).
Už papildomą mokestį registracijos metu bus galima užsakyti marškinėlius ant šarvų – jersey.

Registracija
Dalyvių registracija vyks 2019 m. gegužės 16 - birželio 7 dienomis.
Dalyvių bendras skaičius yra ribotas iki 100 motociklų.
Registruojantis reikia sumokėti dalį startinio mokesčio.
Registracijos mokestį ‐ 50 Eur ‐ turite pervesti į sąskaitą:
Gavėjas: VŠĮ „Enduro klubas”
LT087044060006040047 SEB bankas
Mokėjimo paskirtyje būtina nurodyti, kad mokama už: APL 2019 Vardas Pavardė

Kaip vykdoma registracija:
1. Užpildykite dalyvio anketą http://www.enduroclub.lt svetainėje;
2. Nuskanuokite arba nufotografuokite motociklo registracijos liudijimą;
3. Nuskanuokite arba nufotografuokite savo ID ar paso puslapį su nuotrauka (šie dokumentai reikalingi derinimui su pasieniečiais);
4. Perveskite registracijos dalį - 50 Eur - į VŠĮ „Enduro klubas” sąskaitą ir nurodykite mokėjimo paskirtį, t.y. APL 2019 Vardas Pavardė;
5. Registracijos liudijimo, ID ar paso kopijas siųskite organizatoriams el. paštu registracija@enduroclub.lt;
6. Starto dieną, kai visi susirinksime, sumokėkite startinio mokesčio likutį organizatoriams.


Organizatoriai

Andrius Šulskis, +370 612 36904, APL@enduroclub.lt
Arūnas Bendoraitis, +370 686 66454, registracija@enduroclub.lt
Saulius Sabaitis,
Tadeuš Grincevič.


Dalyvių ir organizatorių įspūdžiai:

„Nuo čia prasideda juoda linija pavaizduotas keliukas palei pat Lietuvos sieną. Pagal žemėlapį vėl viskas labai paprasta: važiuoji kol įsiremi į trišalę sankryžą ir suki į kairę. Tačiau realybėje mes pataikome tiesiai į kažkokį pasienio postą, kur pasukus į vieną pusę – Lenkijos siena, o pasukus į kitą pusę – Rusijos siena. Pradedame studijuoti žemėlapius. Tuo metu iš poste esančio namelio iššoka užsimiegojęs pasienietis ir, pats nelabai suvokdamas, kas čia vyksta, puola aiškintis, kaip mes čia atsiradome“ (a.a. Linas Ramanauskas, APL sumanytojas, Pirmasis APL, 2004).
--
„APL. Kiekvienas, nutaręs jį pravažiuoti jaučiasi vis kitaip. Vienam jis lengvas. Kitam jis labai sunkus. Kiti sunkumų patys prisigalvoja. Kiekvienas, kuriam prie širdies enduro, turi jį pravažiuoti. Privalo. Niekada nepamiršiu čia sutiktų moto brolių. Po APL pradedi tikėti, kad tarp moto žmonių nėra blogų. Visi draugiški, visi padeda vienas kitam, visus riša bendras pomėgis. Aišku, Lietuva - tai ne kalnai. Ne dykuma. Šis išbandymas visai kitoks - ir jis yra be galo smagus. Galų gale, tai - pačios geriausios atostogos“ (Ramūnas Štaras, „Ežiukai“, Enduro klubo narys, APL 2014. Su Iž‘ais).
--
„Tai buvo labai smagi patirtis. Pirmas apvažiuotas APL – tai kaip įrodymas sau pačiam, kad taip, tu gali. Kad taip, tu gali ir dar daug daugiau. Ir visa tai – tik smagumas: rytai, enduro, vakarai... Visas APL yra nesibaigiantis nuotykis. Čia tiek visko būna, kad neužtektų knygos viską aprašyti... Reikia važiuoti ir savo „kailiu“ pamatyti“ (Marius Girutis, Enduro klubo direktorius, 2015).
--
„Man APLai yra labai įvairialypės kelionės, kurias prisimenu metų metus. Jose patiriu didelį džiaugsmą bendraudamas su draugais ir pažįstamais. Iššūkiai mus suvienija ir kas vakarą bendraujame lyg artimieji. Bet APLas yra ir kova su savimi kai turiu įveikti kelio iššūkius, nuovargį, techninius gedimus ir gamtos stichiją.
Bet lietų keičia saulė, o purvą pakeičia vaizdingi keliai ir takeliai ir vėl dainuoju pats sau šalme. Lietuvos gamta yra įvairi ir per tokią savaitės trukmės kelionę kaskart ja grožiuosi. Kažkada kelionei pasibaigus galvojau, kad jau kitais metais tikrai nebevargsiu. Bet laikas praeina, motociklą sulopau, mazoliai užgyja ir vėl pradedu svajoti apie šį legendinį iššūkį. Tai kelionė apie, kurią pasakoju savo vaikams ir pasakosiu savo anūkams!“ (Faustas Tolkušinas, motociklininkai.lt, įveikęs 3 APL).
--
„...Paskutinė APL diena, džiaugsminga – įveikiau. Bet po diplomų įteikimo, kai visi išsiskirstė, važiuoju vienas namo, prisiminu tas visas APL dienas ir galvoju, kaip būtų gera, kad šiandien būtų ne finišo, bet starto diena!“ (Tadeuš Grincevič, APL 2018, 2019 organizatorius)
--
„Galvoju, kad skirtingiems žmonėms pasakodamas apie APL kalbu vis kitus dalykus. Galiu rasti tai, kas įdomu tik jam. Galiu pasakoti apie lyderystę, apie komandinį darbą; draugiškumą ir pagalbą kitam; tikslo siekimą, savo galimybių ribų peržengimą ir naujų užsibrėžimą; apie nuotykius ir patiriamus neišdildomus įspūdžius; linksmas istorijas, nuoširdžius APL dalyvius – draugus. Apie nuostabią ir įvairią Lietuvos gamtą. Visko tiek daug! Išgyvendamas tai, iš naujo pažįstu, atrandu ir įkvepiu save“ (Andrius Šulskis, APL 2016, 2017, 2018, 2019 organizatorius).
--
„APL - tai purvas, ištvermė, bet visų pirma - draugai. Kelionėje tokius atrandi arba apkabini mielus seniai matytus. Čia susipažįsti su arba dar kartą įsiklausai į enduro esmę. Čia supranti, kas yra ištvermė. Ir kiek nedaug reikia iki laimės. Šypsaisi, juokiesi, bendrauji. (...) Apie APL rašiau daug, bet niekada pakankamai. Šiam jausmui apibūdinti žodžių neužtenka – ir nors kas metus žodynas vis senka, širdis – turtėja. Atsiminimais, džiaugsmu, bendraminčių šypsenomis, alkiu gyventi: važiuoti, godžiai gerti orą, priimti iššūkius, mokytis ir garsiai juoktis. Esu motociklininkė, o APL‘e atradau save kaip enduristę. Neįsivaizduoju, kuo dar galėčiau būti“ (Aldona Pieva, APL 2016, 2017 organizatorė; vienintelė mergina, apvažiavusi 5-is APL).
Vartotojo avataras
Andrius EK
Pranešimai: 26
Užsiregistravo: 2017-07-18 13:25
Karma: 44

APL 2019

Standartinė Andrius EK » 2019-05-23 13:44

2006-2007 Honda XL 600
2007-2014 Honda XRV 750 Africa Twin
2014-2021 KTM SXC 625
Nuo 2016 KTM Adventure 1190
Nuo 2020 KTM 500 EXC-F
Vartotojo avataras
Andrius EK
Pranešimai: 26
Užsiregistravo: 2017-07-18 13:25
Karma: 44

APL 2019

Standartinė Andrius EK » 2019-05-24 09:54

Į APL-2019 jau užsiregistravo trečdalis dalyvių!
Į mokyklą http://www.enduroclub.lt/forum/viewtopic.php?f=1&t=9799
- 50 procentų planuojamo dalyvių skaičiaus!
Ačiū už aktyvumą!
2006-2007 Honda XL 600
2007-2014 Honda XRV 750 Africa Twin
2014-2021 KTM SXC 625
Nuo 2016 KTM Adventure 1190
Nuo 2020 KTM 500 EXC-F
Vartotojo avataras
ramgav
Pranešimai: 586
Užsiregistravo: 2015-10-30 10:31
Karma: 350

APL 2019

Standartinė ramgav » 2019-07-09 00:26

Lengvai prasivažiavome, škias :)
I just want to live while I'm alive..
R1200GSA LC; 690EnduroR
ramgav klajonės
SaintBastards.lt
Vartotojo avataras
ramgav
Pranešimai: 586
Užsiregistravo: 2015-10-30 10:31
Karma: 350

APL 2019

Standartinė ramgav » 2019-07-09 12:54

„Spausk Gazą!“ savaitė: bekele motociklu aplink Lietuvą
„Spausk Gazą!“ vedėjas Matas Rinkevičius išsiruošė į nelengvą iššūkį – patyręs motociklininkas dalyvavo legendiniame ralyje „APL2019”. Ką reikia žinoti norint įveikti šią užduotį, papasakos Matas.
Šaltinis: delfi.lt
I just want to live while I'm alive..
R1200GSA LC; 690EnduroR
ramgav klajonės
SaintBastards.lt

Grįžti į “Renginiai, įvykiai”

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra